Zsuzsi és Zoli

2014. október 22. - 06:19

Miron érkezése

Olvastatok már a különböző netes fórumokon a szülésről? Hát az mind kuka (köztük ez is), egyrészt mert leírni lehetetlen, legyen az akár pozitív vagy negatív kicsengésű történet. (A negatív sztorik meg egyébként is csak arra jók, hogy az élettől is elvegyék az ember kedvét). Birge, veled együtt szaporítottam idáig azoknak a táborát akik a horror anya és gyereksérült rémtörténeteket hallgatva/olvasva elment a kedvük a szüléstől, de ezt látva megnyugodtam. Ez nem olyan borzalmas dolog, sőt! Leirhatatlan.
Az, hogy a születés – a szülés csodálatos dolog, az egy elég snassz kifejezés. Mert egyszerűen gyenge kifejezni azt, ami a megfogantatástól történik 9 hónapon keresztül, majd a történet végén a kezedbe foghatsz egy hús-vér kis lényecskét, aki üvölt, bömböl és gesztikulál meg cukorfalat is egyszerre….

Olvasd tovább itt és nézd meg a képeket!

 

2014. április 13. - 10:20

Tavaszváró makrózás

Úgy indult, hogy kéne virágot fotózni. De hóvirágot idén már mindenki fotózott, keresek valami mást… Nem is gondoltam volna, hogy február közepén dömping van. A legkisebbek már ezerrel nyomják, lefényképeztem mellé a gyűrűmet is, hogy mekkorák is ezek a pindurkák… :)

 

2014. február 23. - 16:20

Lézeraktok

Volt már köztetek olyan, akit a fényben táncoló porszem látványa elvarázsolt? A lézerfény bármilyen porszemet megtáncoltat, olyan fényjátékot nyújtva amit sosem felejtesz el… A lézerfény is régi szerelem, a fotózás is, összehoztam hát ezt a lézerfényes aktfotózást. Remélem tetszeni fog:

2014. február 1. - 21:12

Kutya buli múlt évről

2014. január 1. - 16:27

Miért jó az esküvőszervező?

Szakmai körökben időnként előkerül a téma, hogy jó-e az esküvőszervező intézménye vagy sem? Nos, véleményem szerint pompás találmány, mégpedig az alábbi okok miatt. Ha magánemberként nézem, én tuti fogadnék a magam esküvőjére egy szervezőt. Mert:
– A szolgáltatók bőséges kínálata miatt nekem garancia lenne, hogy amit ő ajánl, az már egy biztosan bevált és kipróbált csapat lesz, megfelelve az igényeimhez árakban is.
– Számítanék arra, hogy ha valami extra esküvői ötletem támad, mentesít a hetekig tartó kutatás alól, mire megtalálom a megfelelő kivitelezőt, és az tényleg jó lesz.
– Időben lefoglalna nekem minden szolgáltatót, hogy ne az utolsó pillanatban kelljen kapkodni, és már csak a maradék szolgáltatókból választani, ne felejtsek el semmi fontosat.
– Lenne valaki, aki figyelne a szolgáltatók munkájára, én pedig maximálisan koncentrálhatnék a családomra, a vendégeimre, a ceremóniára. Felhőtlenül élvezhetném az esküvőm összes pillanatát, feledve az olyan típusú gondokat, hogy a székszoknyák és az asztaldíszek biztosan szépen állnak-e, elég forrón hozzák-e a levest és mikor kerül a torta az asztalra,  ha leült a buli a vőfélyt ő instruálja játékra, legfőképp pedig az éjjel kivel mit kell pénzezni hullafáradtan, rojtosra táncolt lábakkal…
– Ő tudja mire mennyi idő kell az esküvő napján, nem szeretnék egy egész napos kapkodást szervezni magamnak, mert még sose szerveztem esküvőt és fogalmam sincs mire mennyi idő fog kelleni…
– Legyen ő a főnök az esküvőmön, én csak örülni szeretnék minden pillanatnak. 

Amiért fotósként szeretem ha van esküvőszervező a pár mellett:
– Szívesebben fizetek jutalékot mint reklámköltséget, mert a jó szónál nincs jobb reklám. A legjobb direkt marketinges az esküvőszervező. :-)
– Az esküvő szervezése közben a pár kezét jótékonyan vezeti a szolgáltatók között, az általa összehangolt munka közben pedig garantált, hogy a többi szolgáltatóval együtt könnyedén megy majd a munka: pl a dekoros időben készen lesz, hogy még le tudjam fotózni az egész termet készen és szépen, és nem az utolsó pillanatban készül el, nekem pedig megmarad a násznépes terem, ahol a székszoknyára ráterítik a blézert, és a dekoráció közepén figyel a vendég baba cumija. A videós ismert kolléga lesz, akivel fogok tudni együtt dolgozni, a vőfély/ceremóniamester pedig szólni fog, ha változik a program, mert a vendégek kitaláltak egy meglepetést, nem fogok róla lemaradni mert sutyiban szervezkednek a haverok… Sokat számít a jó csapatmunka.
– Az esküvőn rendkívül fontos mindenre a megfelelő időtartam, az időzítés.  Az esküvőszervező jól tervezi az időzítéseket is: rendszerint másfél-két órát kérek fotózásra, ha tudom, hogy a készülődés után és a ceremónia elé esik az emlékfotózás. Ez amolyan biztonsági időtartalék, mert a haj és a smink az esetek nagy részében később készül el. De ha a pár nem veszi figyelembe a kérésemet, mert szerintük tuti hogy elég fél óra a fotózásra, a sminkes és a fodrász megcsúszik, vagy a ruha később érkezik, hiába a szépészkedés, ha pont nem marad időm lefotózni őket szépen kettesben… :-(
– Az esküvőszervező által adott esküvői menetrendben jól átlátható, hogy mikor mi fog történni, milyen technikával készüljek (pl:lesz-e tűzijáték amihez állvány kell), mikor mire lesz időm lefotózni (pl az említett dekort még szép állapotában, a vendégek dúlása nélkül). 
– Az esküvő szervező intézménye jó, mert a szolgáltatók munkáját összefogja és maximálisan segíti, komfortosabbá és gördülékennyé teszi a feladatok kivitelezését.

2012. május 29. - 08:12

Családi fotózás

Így készült. :-)

2012. április 25. - 15:36

Jakabos Zsuzsanna olimpikon

 

Élsportolót nagyon jó fotózni. Összeszedett, kontrollált, gazellatestű, gyönyörű.

2012. január 24. - 12:17

Orchidea

 

Így készült.

2011. december 25. - 15:57

Boldogságos szobakutya

…mennyire jó is a szőnyegen heverészni miközben kint esik az eső…

 

2011. december 16. - 21:28