Fotókönyv

Mint fotós, igazán lelkesen fogadtam a fotókönyv megjelenését hazánkban is. Úgy érzem, ez a méltó formája a képek megjelenésének, egy könyv jellegűen kötött, grafikai megoldásokkal is díszíthető, bonthatatlan album, amiből a képek nem hullanak ki, idővel nem fogynak el, nem sérülnek. A könyv lapjai kartonszerűen vastagok (mint a régi vastag lapú mesekönyvek), és ezekre a kartonokra kasírozzák fel a fotókat, úgy, hogy a könyv bármelyik lapjánál kinyitva olyan érzetet kelt, mintha mindig középen nyílna, a fotó nem törik meg középen. Ennek a speciális kötészeti technikának hála minden oldalpár egy nagy képként jelenik meg, a grafikai szerkesztés folyamán nem kell külön ügyelni a hajtások közé eső képrészekre. Természetesen a képek megjelenéséhez az is hozzátesz, hogy különböző grafikai elemekkel is hangsúlyozhatjuk a témát.

Fotókönyvként legismertebb az esküvői fotókönyv, de készítettem már családi nagy találkozóra emlékfotó könyvet, babafotó könyvet, kismamakönyvet, modellkönyvet, céges referencia albumot.
A felhasználás célja gyakorlatilag bármi lehet, a lényeg az, hogy a kívánt képek méltó keretet kapnak, igényes kötészettel vagy könyvkötött, vagy fotó minőségű nyomott borítót kap.

Az egyedi fotókönyv elkészítése során első lépésben kiválasztásra kerül az összes bekerülő kép, majd a grafikai egyeztetések után nagyjából egy hetet igényel a kötészet. A grafikai igények és az egyeztetések gyorsaságának függvényében rendszerint másfél-két hét alatt készül el egy fotókönyv.

Családi fotókönyv:

Babafotókönyv:

Kismamakönyv:

Modellkönyv:

Céges referencia album:

Laurus Kft.

20. évforduló Bergmann Kft.

Borító tipusok:

– fotós borító,
– valódi bőr, (rendkívül tartós)
– világosbarna, fekete és bordó bőrhatású, (tartósabb)
– zöld, arany, gyöngyház, fekete  szatén ( érzékenyebb, de nagyon szép)
– kék, réz, barna húzott fémszálas.

Árak:

20×20 cm-es fotókönyv egyedi  könyvkötéssel, grafika elkészítésével : 2000,-Ft/oldalpár (tehát 20 oldalas fotókönyv  20.000,-Ft)

A4-es, 20×30 cm-es fotókönyv egyedi  könyvkötéssel, grafika elkészítésével : 2500,-Ft/oldalpár (tehát 20 oldalas fotókönyv 25.000,-Ft)

30×30 cm-es fotókönyv egyedi  könyvkötéssel, grafika elkészítésével : 3000,-Ft/oldalpár (tehát 20  oldalas fotókönyv 30.000,-Ft)